tirsdag 26 oktober
tirsdag 16 november
torsdag 18 november
fredag 19 november

Kirken inviterer til dåp!

Men invitasjonen kommer ikke lenger i postkassa

Fra 1. oktober 2018 får ikke lenger Den norske kirke vite når medlemmer får barn. En 400 år gammel ordning opphører, og kirken kan dermed ikke lenger sende ut invitasjon til dåp til nyfødte.

I mange år har kirken fått fødselsmeldinger fra Folkeregisteret når medlemmer i Den norske kirke har fått barn. På den måten har det vært lett for menigheten å kontakte de nybakte foreldrene og invitere til dåp, og samtidig informere om kirkens tilbud til baby og småbarnsforeldre. Men det er det slutt på fra 1. oktober 2018. En endring i Folkeregisterloven gjør at ingen livssynssamfunn nå blir underrettet når medlemmer får barn. Barn som har foreldre der en eller begge er medlemmer i Den norske kirke har til nå vært regnet som «tilhørige».
Høsten 2020 ble ordningen med trosopplæringsabonnement lansert. Foreldrene til ikke-medlemmer fikk via kirkens nettsider en enkel mulighet til å kunne få tilsendt informasjon og tilbud om trosopplæringstiltak i den lokale menighet, etter at den lovpålagte tilhørighetsordningen ble fjernet. Dette gjøres på kirken.no/minside.

Elektronisk påmelding
Ved å følge denne linken til "Min kirkeside" kan registering til dåp gjøres via nett.
I skjemaet velger dere kirke og ønsket dato for dåp. Dersom ønsket søndag ikke dukker opp i valgmulighetene er det fordi det allerede er fullbooket for dåp den dagen, eller det er en søndag uten dåp i den valgte kirken.

For å sende inn skjemaet trengs informasjon om både barnet og foreldre. Dersom dere allerede har bestemt faddere skal disse også registeres her. Har dere ikke all informasjonen ved første innsending av skjemaet kan dere gå inn senere og fylle ut resten.

Hvis dere har spørsmål i forbindelse med dåp eller innsending av skjemaet, ta kontakt med

Notodden kirkekontor – tast 1 (for dåp i Gransherad, Lisleherad og Notodden)
Heddal kyrkjekontor – tast 2 (for dåp i Heddal)
Tlf: 35 02 04 00 (tirsdag–torsdag kl. 10:00–15:00)
E–post: kirkekontoret

Dåp i en annen kirke?
Hvis det ønskes dåp i en annen kirke et annet sted/kommune avtales dette med det lokale kirkekontoret der man ønsker dåp. Dåpssamtalen finner sted i menigheten der man sokner til/bor.

Av: Ingrid Elisabeth Sandodden   Publisert: 30-09-2021
Se tidligere utgaver »