Notodden kirkelig fellesråd
Tilgjengelighetserklæring

Alle nettsider krever nå en tilgjengelighetserklæring. Denne kan du lese ved å klikke på linken under

Les tilgjengelighetserklæringen
Meny

Kirkelige handlinger

Dåp
Konfirmasjon
Bryllup
Velg din menighet

KALENDER

søndag 3 mars
Heddal Låvekyrkje
Notodden kirke
tirsdag 5 mars
20:00 Kjelda
onsdag 6 mars
søndag 10 mars
Gransherad kyrkje
Heddal Låvekyrkje
Notodden kirke
mandag 11 mars
tirsdag 12 mars
onsdag 13 mars
søndag 17 mars
Notodden kirke
Lisleherad kirke
mandag 18 mars
tirsdag 19 mars
onsdag 20 mars
torsdag 21 mars
søndag 24 mars
Bolkesjø (Skyttarhuset)

Bryllup

Bryllup er en viktig begivenhet. Veteranbilene er ofte blankpusset og fotograferingen skjer på de mest spektakulære steder. Midt i all festivitas står to som har felles visjoner og mål for livet, men de står ikke alene. 

Ekteskapsinngåelse eller vigsel er en offentlig handling og kan skje borgerlig eller kirkelig. I vitners nærvær gir to mennesker hverandre løfte om at de vil leve sammen resten av livet. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet gyldig. Par som er borgelig viet kan i tillegg ha en kirkelig forbønnshandling for ekteskapet. De siste årene er det blitt mer vanlig med borgerlig vigsel, men fortsatt gifter mange par seg i kirken.

Informasjon og praktiske råd til dem som planlegger bryllup i kirken: www.kirken.no Her finnes nødvendige skjemaer som kan lastes ned.
Vigselsliturgien: se liturgier under fanen ressurser. Se også Skatteetatens sider: Skatteetaten.no, her finnes diverse skjemaer som skal fylles ut.   

Stadig flere ønsker å gifte seg i kirkene våre. Det synes vi er veldig hyggelig – og vi har mye å tilby.

Notodden kirke – stor, elegant, passende til et riktig stort bryllup – og med utsikt til en utrolig vakker kirkepark. Kirken ligger høyt og fritt, midt i Notodden by. Og så flott orgelbrus som her er det ikke mange steder. Det er spesielt å gå opp midtgangen i Notodden kirke.   
Lisleherad kirke – liten og intim i landlige omgivelser. Mange har valgt å gifte seg i Lisleherad kirke og har opplevd det som særdeles romantisk.
Gransherad kyrkje – en hvitmalt trekirke med flott interiør. Bl.a. har soknerådet fått restaurert to spesielt flotte brudestoler i gyllenlær! Kirken har en vakker beliggenhet. Å stå på kirkebakken i Gransherad med grønne bjerketrær og utsikt til elv og natur må oppleves.
Heddal stavkyrkje er meget spesiell og svært etterspurt. Stavkirken er i bruk fra 1. søndag etter påske til slutten av oktober. I vintersesongen (fra allehelgen til påske) er det mulig for vigsel i Heddal låvekyrkje. F.o.m. 7. juni 2016 vedtas følgende staser for vielser i kirkene i Notodden kommune:– For personer bosatt i Notodden kommune, der en eller begge er medlemmer av Den norske kirke: kr. 0,–– For personer som er bosatt i andre kommuner, men er døpt og konfirmert  i Notodden kommune: kr. 2.000,–– For personer som er bosatt i andre kommuner: kr. 6.000,–– Hvis ingen av partene er medlem i Den norske kirke eller Den norske kirkes ordning for vielse ikke skal følges: kr. 6.000,–– Der hvor minst en av partene er medlemmer av Den norske kirke så skal det ikke betales for prest,  selv om en gifter seg i en annen kirke enn den en tilhører ut fra bostedsadressen. Dersom ingen av partene er medlemmer så må en betale kr. 3500,– i tillegg for prest.Begge kirkekontorene våre står gjerne til tjeneste med råd og veiledning – så bare spør. De har lang erfaring i å hjelpe i forbindelse med alle spørsmål rundt vigsel.

Kontaktinfo

Felles postadresse:
O. H. Holtasgt. 21,
3678 Notodden
(adressene under er besøksadresser)

NOTODDEN KIRKELIG FELLESRÅD
O.H.Holtasgate 21,
3678 Notodden
(Øvre Tinfos - gml. adm.bygget)
Tlf.: 35 02 04 00 (tast 3)
Åpningstid: man-tors
kl. 10:00-15:00
E-post til administrasjonen: 

NOTODDEN KIRKEKONTOR
Menighetshuset
Rådhusgt. 3, 3674 Notodden
Tlf. 35 02 04 00 (tast 1)
Åpningstid: tirs-tors kl. 10:00-15:00
E-post:

HEDDAL KYRKJEKONTOR
Prestegardslåven
Heddalsvegen 412
3676 Notodden
Tlf. 35 02 04 00 (tast 2)
Åpningstid: tirs. kl. 10:00-15:00
ellers etter avtale
E-post:
 
FOR TURISTER
HEDDAL STAVKYRKJE
Prestegårdslåven
Heddalsvegen 412
3676 Notodden
Tlf.:  +47 922 04 435
E-post: 
Web: www.heddalstavkirke.no

HEDDAL KAPELL
Heddalsvegen 407
3676 Notodden

NOTODDEN KAPELL
Henrik Wergelandsgate 13
3675 Notodden 
 

Den Norske Kirke

Søk i kirken.no:

  
Lenker

Kirkens SOS

https://notodden.kirken.no/img/09_06_2016_Annonser/Kirkens_SOS_2017.JPG